Rastning

När ni kommer till salongen ska hunden vara nyrastad. En behandling kan ta några timmar och är hunden nödig har den svårt att slappna av.

Hälsa

Har din hund någon allergi, ledbesvär eller annat hälsorelaterat som kan vara bra att veta? Tala om det vid bokning. Ta gärna med eget godis vid allergi eller känslig mage.

Trimning

Trimraser (strävhåriga) ska ej ha badat på minst två veckor innan besöket. Är pälsen nybadad släpper den inte lika lätt och trimningen blir därför svårare att genomföra.

Tovor

Jag försöker utföra så lite tovutredning som möjligt på salongen. Detta för att göra besöket så skonsamt och behagligt som möjligt för din hund. Har din hund mycket tovor eller tovor som sitter nära huden kommer dessa behöva klippas bort. Tala gärna om vid bokning om din hund har mycket tovor så tiden på besöket kan anpassas efter detta. Önskas en speciell frisyr/längd behöver pälsen vara tovfri.

Sällskap

De flesta hundar blir lugnare och mer samarbetsvilliga om husse och matte inte är med under besöket och det ger dessutom mig större möjlighet att bygga en relation med hunden. Vid valpbesök får givetvis husse och matte vara med, men i övrigt föredrar jag att alltid jobba själv med hunden.