Behandlingar & Priser

Små hundar = Hundar i storlek med t.ex. shih tzu, lhasa apso, yorkshireterrier)
Mellanstora hundar = Hundar i storlek med t.ex. cocker spaniel, sheltie, lagotto
Stora hundar = Hundar i storlek med t.ex. golden retriever, collie, schäfer

För behandlingar med timpris debiteras grundpris/första timmen, därefter per påbörjad kvart

Klippning

Vid klippning börjar vi alltid med ett djuprengörande bad med produkter från K9, som är milda och skonsamma mot päls och hud. Efter badet fönas pälsen torr och borstas igenom. Hunden klipps sedan i överenskommen frisyr, enligt rasstandard eller efter egna önskemål. Om hunden har mycket tovor eller tovor som sitter nära huden måste dessa klippas bort för att undvika risker för skador och obehag hos hunden. För att kunna få hunden klippt i en lång frisyr behöver pälsen vara helt tovfri. Kloklippning ingår om hunden är trygg med det.

Små hundar: Från 900:- (600:-/h)
Mellanstora hundar: Från 975:-
(650:-/h)
Stora hundar: Från 1050:- (700:-/h)
Vid klippning av obadad hund tillkommer 200:- för slitage på verktygen

Trimning – strävhår/schnauzer

För de strävhåriga raserna erbjuder vi trimning. Här rycks pälsen för hand i önskad frisyr. På schnauzer klipps vissa partier med maskin och sax. Vill man ha ben och skägg badade går det givetvis bra. Säg till eller skriv det i informationsrutan vid bokning. Kloklippning ingår om hunden är trygg med det.
Vid trimning ska hunden ej ha badat på ca 14 dagar. Ska din schnauzer inte badas får du gärna ha badat klippartierna innan besöket för så bra resultat som möjligt.

650:-/h

Trimning – spaniel/retriever

Trimning enligt rasstandard där vissa partier trimmas/ullkammas och andra partier klipps med maskin/sax. Hunden badas med schampo och balsam efter att trimdelen är klar, sedan klipps resten av frisyren med sax och maskin. Kloklippning ingår om hunden är trygg med det.

Spaniel: 650:-/h
Retriever: 700:-/h

Spa-Behandling

Vår spa-behandling inkluderar ett djuprengörande bad, föning och kloklippning. Har man en långpälsad hund ingår även genomborstning av pälsen, samt tass- och hygienputs om man önskar. Den perfekta behandlingen för dig som vill hålla pälsen i bra skick mellan klippningarna eller inte har möjlighet att bada din hund hemma.

Små hundar : 600:-/h
Mellanstora hundar: 650:-/h
Stora hundar: 700:-/h

Urfällningsbehandling

För dig som har en dubbelpälsad ras kan det vara skönt att få bort lös ull vid fällningsperioderna. I denna behandling får din hund ett djuprengörande bad som gör att pälsen lättare släpper. Efter badet fönas hunden med en blaster som på ett skonsamt sätt trycker ur ullen. När pälsen är urfönad kammas den igenom noggrant för att få bort den sista lösa ullen. Kloklippning, samt tass- och hygienputs ingår även om man önskar.

700:-/h

Puts

Vissa delar som tassar, nos och hygienområden kan behöva klippas med tätare intervall än resten av kroppen. Vi erbjuder olika puts-paket för din hund.

Helputs
(Formklippning av ansikte och tassar, rakning mellan trampdynor och hygienområden, samt kloklippning)
550:- (45 min)

Tassputs
(Formklippning av tassar, rakning mellan trampdynor och kloklippning)
325:-

Valppaketet

Jag är mån om att hundar som kommer hit ska få ett bra första intryck av att gå till frisören, därför är det viktigt att de första besöken inte blir för långa och intensiva. Jag har satt ihop ett valppaket med tre stycken kortare besök på 30, 45 och 60 minuter. Under dessa introducerar vi valpen för de moment ett frisörbesök innehåller, såsom att stå på ett bord, bli borstad och hanterad, bad och föning, klippning med maskin och sax, samt kloklippning. Du som ägare får gärna vara med under besöken där vi tillsammans går igenom hur man sköter pälsen på hemmaplan och hur ni kan träna på de olika momenten hemma för att göra hunden så trygg som möjligt inför framtida besök. Du får även tips kring vilka produkter och verktyg som är optimala för just din hunds päls.

PRIS:
1500:-

Salongsintroduktion

För den vuxna hunden som inte varit på salong innan kan det vara skönt med en mjukstart. Likt valpbesöken får hunden lära känna mig och komma i kontakt med de moment som ingår i ett frisörbesök. Vi ställer inga krav på vad som ska bli gjort rent praktiskt under besöket, utan fokuserar på att hunden ska få en positiv upplevelse av salongen och att vi ska få en bild av vad ni kan träna på hemma för att göra hunden ännu tryggare i situationen.

PRIS:
550:- (45 min)

Kloklippning

Kloklippning ingår i många av behandlingarna, men går även att boka separat. Vid separat bokning är var 10:e kloklippning gratis. Be om ett stämpelkort på salongen. Har du en hund som tycker kloklippning är jobbigt rekommenderar jag alltid att boka det separat från andra behandlingar.

PRIS:
175:-

Tandvård

På salongen utförs tandbehandlingar med mjukt ultraljud som avlägsnar bakterier, löser upp tandsten och rengör tandfickor utan att skada tändernas emalj. Eftersom hunden är vaken krävs det att den är van att bli hanterad i munnen för att behandlingen ska gå att genomföra med bra resultat. Är du osäker på om din hunds tänder går att behandla kan du boka ett ”prova på – besök” där vi kollar över tändernas status och låter hunden bekanta sig med verktygen. Jag behandlar endast hundar med lite tandsten och som i övrigt ser friska ut i munnen. Är tandköttet inflammerat eller om hunden har mycket tandsten hänvisar jag till veterinär för att få en mer djupgående kontroll av tänderna.

Man ska vara medveten om att behandlingen inte kan likställas med den tandsanering som utförs av veterinärer under narkos. För att få en ordentlig bedömning av tändernas status på djupet behöver hunden röntgas.

Behandlingen är ett komplement till den dagliga tandvård man som ägare bör sköta hemma.

Introduktion/Underhåll (20 min)
Separat: 300:-
I samband med annan behandling: 250:-


Hel behandling (45 min)
600:-