Behandlingar

Klippning

Vid klippning börjar vi alltid med ett djuprengörande bad med produkter från K9, som är milda och skonsamma mot päls och hud. Efter badet fönas pälsen torr och borstas igenom. Hunden klipps sedan i överenskommen frisyr, enligt rasstandars eller efter egna önskemål. Om hunden har mycket tovor eller tovor som sitter nära huden måste dessa klippas bort för att undvika risker för skador och obehag hos hunden. När klippningen är klar klipps även klorna.

Trimning

För de strävhåriga raserna erbjuder vi trimning. Här rycks pälsen för hand i önskad frisyr. Under konsultationen går vi igenom pälsens kondition och kommer överens om hela hunden ska trimmas, eller om det finns områden som bör klippas. Kloklippning ingår.
Vid trimning ska hunden helst ej ha badad på ca 14 dagar.

Trimning – Spaniel/retriever/schnauzer

Trimning enligt rasstandard där vissa partier trimmas för hand och andra partier klipps med maskin/sax. Spaniels och retrievers badas med schampo och balsam efter att trimdelen är klar, sedan klipps resten av frisyren med sax eller maskin. Kloklippning ingår.

Spa-Behandling

Vår spa-behandling inkluderar ett djuprengörande bad, föning, genomborstning och kloklippning. Ej större tovutredningar. Vid badet använder oss av produkter från K9, som är milda och skonsamma mot päls och hud. När hunden är badad fönas pälsen torr och därefter klipps klorna. Den perfekta behandlingen för dig som vill hålla pälsen i bra skick mellan klippningarna.

Urfällningsbehandling

För dig som har en dubbelpälsad ras kan det vara skönt att få bort lös ull vid fällningsperioderna. I denna behandling ingår ett djuprengörande bad som gör att pälsen lättare släpper. Med hjälp av en blaster får vi sedan loss all lös ull. Kloklippning ingår.

Puts

Behandlingen för dig som vill komma och klippa rent exempelvis tassar och ansikte mellan de större besöken. Välj mellan tassputs (klippning av tassar), helputs (klippning av tassar, ansikte och hygien) eller pudelputs (rakning av nos och tassar).

Intensivkur

Ge din hunds päls det lilla extra. K9 intensive coat cure är en inpackning med stärkande Vitamin/Protein/Keratin-Komplex som ökar fuktbalansen, reparerar och minskar slitaget i slitna, torra och sköra pälsar. Resultatet blir en mjuk, lättskött päls med fantastisk lyster. Utmärkande är också den snabba återfuktningen och tovutredningseffekten i pälsen.

Intensivkuren är en extratjänst som går att välja till vid klippning eller spa-behandling.  

Valpbesök

Vi är måna om att hundar som kommer hit ska få ett bra första intryck av att gå till frisören, därför är det viktigt att första besöket för en valp inte blir för långt och jobbigt. Till dig som har en valp som du vet kommer behöva pälsvård när den blir större rekommenderar vi att boka ett valpbesök så tidigt som möjligt. Här introducerar vi valpen för de verktyg vi använder på salongen, vi provar på bad och fön om valpen tillåter, samt putsar pälsen. Du får även rådgivning om hur du bör sköta pälsen mellan besöken, samt tips på lämpliga produkter för din hunds päls.

Kloklippning

Kloklippning ingår i de flesta tjänster, men går även att boka separat. Vid separat bokning får du 50% rabatt på var 5:e kloklippning och var 10:e kloklippning är gratis. Be om ett stämpelkort på salongen.

Tandvård

Behandlingen utförs med mjukt ultraljud som avlägsnar bakterier, löser upp tandsten och rengör tandfickor utan att skada tändernas emalj. För att behandlingen ska gå att genomföra krävs det att din hund är någorlunda van att bli hanterad i munnen. Är du osäker på om din hunds tänder går att behandla kan du boka ett ”prova på – besök” där vi kollar över tändernas status och låter hunden bekanta sig med verktygen. Efter detta bokar vi en hel behandling där fokus ligger på att göra rent tänderna och avlägsna tandsten. Har hunden mycket tandsten kan fler behandlingar vara nödvändiga.

För dig vars hund är frisk i munnen och vill förebygga tandsten och inflammationer rekommenderar vi underhållsbehandlingar. Ett kortare besök där vi går över hela munnen med ultraljud för att rengöra och ta bort bakterier från tänder och tandköttsfickor. Denna behandling bör göras med max 8 veckors intervall och går bra att boka i kombination med till exempel klippning.

Viktigt att tänka på är att detta är ett komplement till den grundläggande tandvård som du som ägare bör sköta hemma. Det är också viktigt att med jämna mellanrum besöka en veterinär för att få en mer djupgående kontroll av tänderna. Detta för att vi utan röntgen inte kan att se hur tändernas status är på djupet. Var uppmärksam på saker som hur hunden äter och luktar i munnen då detta är sånt som kan ändras med tändernas status.